Ulei alimentar

Afișez singurul rezultat

Afișez singurul rezultat

În afară de proteine ​​și carbohidrați, grăsimile sunt elementele nutritive de bază. Pe lângă furnizarea de energie, acestea îndeplinesc și o serie de alte funcții la fel de importante în corpul nostru. Prin urmare, ar trebui să facă parte din fiecare dietă. Toate tipurile de uleiuri sunt o sursă bogată de nutriență. Deci, ce ulei va fi cea mai bună alegere?

Cele mai valoroase uleiuri din punct de vedere al nutriției sunt uleiurile presate la rece, adică uleiurile obținute prin presarea mecanică a instalațiilor petroliere. Un exemplu aici, ulei de măsline, ulei de in sau ulei de chimen, care, în plus față de valoarea nutritivă ridicată au multe proprietăți de promovare a sănătății. Un produs demn de remarcat este uleiul de nucă de cocos din ce în ce mai popular, care este un adevărat tezaur de acizi grași valoroși, antioxidanți și alți compuși care afectează pozitiv activitatea zilnică a întregului organism. Uleiul de nucă de cocos rafinat (fără gustul și mirosul de nucă de nucă de cocos), datorită temperaturii ridicate de fumat va fi excelent în fiecare bucătărie, de asemenea ca produs pentru prăjire.