Orz verde

Afișez toate cele 8 rezultate

Afișez toate cele 8 rezultate

Orz verde pulbere 500 g DeliFOOD

în stoc

Prețul inițial a fost: 23,00 lei.Prețul curent este: 19,55 lei.
Adaugă în coș

Granola cu orz verde si spirulina bio 200g Obio

în stoc

Prețul inițial a fost: 32,10 lei.Prețul curent este: 27,29 lei.
Adaugă în coș

Orz verde pulbere BIO 250g Obio

în stoc

Prețul inițial a fost: 57,00 lei.Prețul curent este: 48,45 lei.
Adaugă în coș

Orz verde pulbere RAW BIO 150g Dragon Superfoods

în stoc

36,70 lei
Adaugă în coș

Spirulina + Orz Verde 30 cpr BioSunLine

în stoc

22,10 lei
Adaugă în coș

Orz verde Bio 330mg 90cp Vegane Raab

în stoc

56,80 lei
Adaugă în coș

Orz verde pulbere 500g Vivio

Stoc epuizat

Prețul inițial a fost: 23,00 lei.Prețul curent este: 19,55 lei.

Orz verde pulbere BIO 125g Obio

Stoc epuizat

Prețul inițial a fost: 30,90 lei.Prețul curent este: 26,27 lei.

Hordeum Vulgare, cunoscut mai bine sub numele de orz verde, este o planta folosita in Europa si Asia inca din cele mai vechi timpuri.

Orzul este recunoscut pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii si pentru proprietatile sale vindecatoare. In urma unor studii intensive. Expertii au ajuns la concluzia ca iarba de orz contine surse nutritionale esentiale pentru corpul uman atunci cand lungimea plantei este cuprinsa intre 20 si 30 de cm. In timpul acestei faze, orzul inglobeaza vitamine din complexul B, alaturi de vitaminele C si E. De asemenea, frunzele contin, printre altele, acid nicotinic, un grad ridicat de fier, calciu, mangan, magneziu si cupru.

Aceasta structura biochimica a orzului verde ofera efecte notabile de purificare, in special datorita urmatoarelor doua beneficii majore:

– orzul verde poate incetini procesul de imbatranire

– orzul verde poate activa functiile de autovindecare a organismului.

In plus, acesta planta poate stopa formarea si multiplicarea celulelor canceroase. Spre deosebire de alte plante verzi cu beneficii dovedite asupra sanatatii umane, orzul verde are urmatoarele proprietati:

– poti obtine de 200 de ori mai multa vitamina A dintr-o singura iarba de orz, decat dintr-o salata verde

– corpul tau poate obtine de sapte ori mai multa vitamina C dintr-un pahar cu suc de orz verde decat dintr-o portocala

– orzul verde contine de 11 ori mai mult calziu decat laptele

– are de 25 de ori mai mult potasiu decat bananele

– iarba de orz verde furnizeaza corpului de 10 ori mai multe vitamine din complexul B decat spanacul

– 2 grame de orz verde sub forma de pulbere asigura 2000 mcg de superoxid dismutaza.

Orzul verde se poate consuma sub forma de suc, amestecand 22 de grame de pulbere de orz verde in 250 ml de apa. Sucul de orz se consuma cu 30 de minute inainte de masa sau cu 2 ore dupa masa. Este foarte important sa nu amestecati pulberea de orz verde cu apa fierbinte, deoarece isi va pierde din proprietatile sale nutritive. Orzul verde se pastreaza intr-un loc racoros, ferit de lumina soarelui si de umiditate. Acest lucru asigura ca suplimentul nu isi va pierde puterea nutritiva.

Substantele nutritive din orzul verde

Nu primiti suficiente substante nutritive din alimentele pe care le consumati zi de zi? De ce nu incercati sa integrati orzul verde in dieta? Orzul verde este bogat in micronutrieni esentiali care va ajuta sa va mentineti starea de sanatate la cote maxime.

Vitaminele din orzul verde

Vitaminele sunt compusi organici pe care ii primim din alimente. Avem nevoie de cantitati mici de vitamine pentru a ramane sanatosi. Corpul uman poate produce cantitati mici din cateva vitamine, insa exista anumite vitamine pe care organicmul nu le poate produce deloc. Orzul verde contine 16 vitamine:

– beta-carotenul este o forma inactiva a vitaminei A. Beta-carotenul are efect antioxidant, neutralizand si distrugand celulele care produc cancer. Persoanele care au diete bogate in beta-caroten sunt mai putin susceptibile la cancer, boli de inima, afectiuni ale sistemului respirator, diabet si artrita reumatoida.

– biotina ajuta organismul sa produca energie. Este cunoscuta si sub numele de vitamina H. Biotina sporeste procesul metabolic al organismului. Ajuta la mentinerea zaharului din sange la un nivel sanatos. De asemenea, biotina este esentiala pentru sanatatea parului si a unghiilor.

– colina ajuta la dezvoltarea normala a creierului, elimina excesul de colesterol si de grasimi din ficat si previne aparitia malformatiilor cardiace congenitale in perioada dezvoltarii fatului.

– acidul folic face parte din grupul de vitamine B. Acidul folic previne defectele tubului neural. De asemenea, ajuta la prevenirea cancerului de colon, esofagian, stomacal si pancreatic.

– niacina este cunoscuta si sub denumirea de vitamina B3. Are efect antioxidant. Regleaza nivelul de zahar din sange si colesterolul. Produce hormoni suprarenali, acid clorhidric in stomac si hormoni sexuali.

– acidul pantotenic se mai numeste si vitamina B5. Elibereaza energie din alimentele pe care le consumam si reduce efectele negative ale stresului. Acidul pantotenic actioneaza ca un sintetizator, absoarbe nutrientii din alimente, intareste rezistenta organismului si fortifica sistemul imunitar.

– vitamina A este mai mult decat un antioxidant. Intareste imunitatea, deoarece este eficienta in tratarea bolilor cauzate de virusi, inclusiv de HIV. Vitamina A ajuta la tratarea tulburarilor de vedere. De asemenea, este recunoscuta pentru capacitatea sa de a trata cancerele de piele si afectiunile cutanate.

– vitamina B1, sau tiamina, este responsabila pentru producerea energiei, sanatatea sistemului cardiovascular, a ochilor si imbunatatirea functiilor cognitive.

– vitamina B2, sau riboflavina, este importanta pentru dezvoltarea armonioasa a organismului si pentru metabolism. Riboflavina descompune grasimile, proteinele si carbohidratii in particule mai mici, pentru a obtine energie. Este eficienta ca antioxidant, anti-carcinogen, in tratarea durerilor de cap si a anemiei.

– vitamina B6 ajuta la mentinerea functiilor creierului, sintetizeaza anticorpi si contribuie la formarea celulelor rosii in sange.

– vitamina B12 este o vitamina solubila in apa. Este esentiala pentru conversia carbohidratilor in glucoza, pentru a produce energie. De asemenea, ajuta la mentinerea sanatatii sistemului digestiv si este esentiala pentru mentinerea sanatatii unghiilor, a parului si a pielii. In plus, ofera organismului protectie impotriva cancerului mamar, pulmonar, de colon si de prostata.

– vitamina C mai este cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic. Vitamina C este esentiala pentru imunitate, trateaza racelile si hipertensiunea arteriala. De asemenea, este un puternic antioxidant, care protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi.

– vitamina E este importanta pentru mentinerea sanatatii pielii. Este, de asemenea, un bun antioxidant, si trateaza bolile de piele. Are avantaje antiageing si protejeaza impotriva cancerului de piele.

– vitamina F, sau acizii grasi esentiali, este importanta pentru cresterea si mentinerea sanatatii pielii si a unghiilor. De asemenea, ajuta la reducerea colesterolului LDL si reduce riscul aparitiei bolilor cardiace.

– vitamina K ajuta la coagularea sangelui si contribuie la asimilarea calciului in organism. In plus, este eficienta in prevenirea si tratarea cancerului.

– vitamina P este cunoscuta si sub denumirea de bioflavonoide. Este esentiala pentru absobtia si utilizarea vitaminei C. Vitamina P scade tensiunea arteriala, prrevine accidentele vasculare cerebrale si reduce colesterolul rau.

Mineralele din orzul verde

Nutrientii minerali sunt elementele chimice necesare organismului uman, pe langa oxigen, azot, hidrogen si carbon. Majoritatea mineralelor contribuie la mentinerea echilibrului  hidrolitic, sanatatii oaselor si a metabolismului corpului uman. Orzul verde este bogat in minerale, precum:

– borul este eficient in tratarea durerilor musculare, a bolii Alzheimer si a cancerului. Este, de asemenea, important pentru sanatatea oasoasa, functiile cerebrale si sanatatea sexuala.

– calciul este important pentru sanatatea osoasa si previne aparitia osteoporozei. Ajuta la mentinerea sanatatii dintilor, previne insomnia, reduce simptomele neplacute ale menopauzei, este eficient in caz de cancer de colon, boli cardiace, hipertensiune, sindrom premenstrual si crampe. Orzul verde contine o cantite mare de calciu, usor de asimilat de catre organismul uman.

– clorul ajuta la mentinerea echilibrului fluidelor si a pH-ului din corpul uman. Este important in producerea hormonilor glandulari, previne acumularea in exces a grasimilor si autointoxicarea.

– cromul este esential pentru monitorizarea zaharului din sange, ajuta metabolismul, reduce apetitul, regleaza colesterolul si previne hipertensiunea.

– cobaltul ajuta la dezvoltarea armonioasa si regleaza apetitul. Este un constituent al vitaminei B12, ajuta la formarea celulelor rosii si la mentinerea sanatatii testutului nervos.

– cuprul este esential pentru functionarea creierului, ingrijirea pielii si imunitate. Este eficient in tratarea artritei, a infectiilor gatului si a bolilor de inima.

– iodul este destinat cresterii si dezvoltarii normale. Are un rol esential in functionarea normala a glandei tiroide. Joaca un rol important in mentinerea nivelului energetic al corpului, formarea unghiilor, parului si a dintilor si ajuta la dezvoltarea normala a organelor sexuale.

– fierul ajuta muschii si sangele sa elibereze oxigen pentru fiecare celula din corp si elimina dioxidul de carbon din ele. Este, de asemenea, esential in mentinerea sanatatii sistemului imunitar. Fierul este indicat in tratamentul anemiei, epuizarii si oboselii, metabolismul proteinelor, energia si acuitatea mentala, precum si cresterea si dezvoltarea normala.

– magenziul este esential pentru peste 300 de reactii biochimice din organism. Magneziul previne bolile cardiovasculare, osteoporoza, regleaza hipertensiunea, ajuta in tratamentul diabetului, a insomniei, migrenelor si a depresiei.

– manganul sustine metabolismul si contribuie la functionarea normala a sistemului nervos. De asemenea, contribuie la producerea tiroxinei si a hormonilor sexuali. Functionaeza ca un antioxidant care impiedica aparitia bolilor cardiovasculare si a cancerului.

– nichelul este necesar pentru corpul uman intr-o cantitate foarte mica. Este important pentru accelerarea reactiilor chimice in organism. Este vital pentru asimilarea unor proteine si poate contribui la producerea de membrane celulare, lipide si hormoni.

– fosforul este o componenta importanta a oaselor. Fosforul adauga rezistenta oaselor si dintilor si realizeaza activitati vitale pentru creier, rinichi, inima si sange. Este important pentru sanatatea sistemului digestiv, a rinichilor, extrage energia din alimente, contribuie la formarea proteinelor, repara celulele si are rol in anumite reactii chimice din organism.

– potasiul este al treilea mineral ca si abundenta din coprul uman. Actioneaza ca un electrolit si este necesar pentru mentinerea sanatatii tesutului muscular, a rinichilor, creierului si inimii. Potasiul previne accidentele cardiovasculare, echilibreaza nivelul de zahar din sange, previne tulburarile musculare si crampele si normalizeaza tensiunea arteriala.

– seleniul ajuta la tratarea cancerului de prostata si a bolilor coronariene. De asemenea, ajuta pielea sa se vindece mai repede si atenueaza problemele legate de matreata. Seleniul intareste sistemul imunitar si ofera protectie impotriva impotriva infectiilor virale si bacteriene, a virusului herpesului si a celulelor canceroase.

– sodiul este un electrolit si ion important. Echilibreaza fluidele din organism si ajuta la transmiterea impulsurilor nervoase. De asemenea, are influenta asupra tensiunii arteriale si este necesar pentru contractiile musculare.

– sulful ajuta la mentinerea sanatatii articulatiilor, la digestia si absorbtia grasimilor, stimuleaza sistemul imunitar si contribuie la producerea acizilor biliari. Sulful echilibreaza nivelul de oxigen din creier si regleaza nivelul de zahar din sange.

– zincul se gaseste in toate tesuturile din organism si este important in diviziunea celulara. Este un antioxidant puternic, previne aparitia cancerului si ajuta la buna functionare a glandelor endocrine si la mentinerea nivelului hormonal. Zincul imbunatateste performanta si puterea fizica, sprijina sanatatea sistemului reproducator, previne aparitia cancerului, imbunatateste sanatatea cardiovasculara, previne diabetul zaharat, imbunatateste dispozitia si previne aparitia depresiei.

Orzul verde este un adevarat superaliment, datorita complexitatii de substante nutritive pe care le contine si a multitudinii de beneficii pe care le aduce sanatatii umane. Acest superaliment nu ar trebui sa lipseasca din dieta persoanelor interesate de un stil de viata sanatos.