Felii de Hrișcă cu unt de arahide

Cauți să prepari un desert vegan rapid și gustos? Avem soluția! Încearcă delicioasele felii de hrișcă cu unt de arahide.

Timp de preparare: 25 min

Timp de răcire: 3 ore


Ingrediente:

12 curmale fără sâmburi

6 linguri de unt de arahide crunchy

50g unt de cacao topit

5 linguri de apă

1 vârf de sare de mare iodată

280g de hrișcă

80g caju tocat mărunt

3 linguri semințe de chia

200g de ciocolată amăruie topită

Opțional:

1 linguriță de fructe de goji

1 lingură de fulgi de cocos

1 linguriță de chia

1 lingură de semințe de cânepă


Mod de preparare:

Ungeți o tavă cu diametrul aproximativ de 22 cm x 22 cm.

Într-un blender, amestecaţi curmalele, untul de arahide, pasta de tahini, apa, sarea și untul de cacao topit. Amestecul obținut se toarnă într-un bol împreună cu hrișca (acesta poate fi gătit sau înmuiat, după gustul fiecăruia), cu nucile de caju fărâmiţate și semințele de chia. Aluatul astfel obținut se toarnă în tavă și se apasă ferm, astfel încât compoziția să fie nivelată. Se toarnă apoi ciocolata topită în mod uniform.


Opțional, se presară pe deasupra fructe de goji, fulgi de cocos, semințe de chia sau semințe de cânepă.  Se lasă la frigider pentru aproximativ 3 ore, după care se poate tăia în pătrate pentru a fi servită.

Poftă bună!

 

 

Sursa: rapunzel.de