Noutati, Retete

turte din conopida – fara gluten

turtele din conopida se fac cu doar 7 ingrediente si nu contin gluten, nuci, cereale sau soia. Sunt moi, flexibile, si se pot folosi pentru taco sau tortilla.


Ingrediente:
107 g de conopida fiarta
2-3 linguri de apa
2 linguri de tarâte de psyllium (se pune într-un blender pentru a obtine o pulbere) – se poate folosi o lingura de psyllium si una de chia
60 g de faina de naut
30 g de amidon din tapioca sau orice tip de amidon aveti acasa
¼ lingurita de praf de copt
1/3 lingurita de sare
½ lingurita de oregano sau alte ierburi, dupa preferinta
¼ lingurita de usturoi pulbere
1 lingurita de ulei

Mod de preparare:
Scurgeti si amestecati conopida cu 2 linguri de apa pâna veti obtine un fel de piure (veti avea nevoie de un blender mic sau pur si simplu maruntiti foarte bine conopida cu apa pâna obtineti un piure).
Se adauga totul într-un bol împreuna cu ??psylliumul. Folositi 1 lingurita de apa pentru a clati blenderul de compozitia ramasa si adaugati totul în vas.
Se amesteca si se lasa sa stea timp de un minut pentru a se gelifica (compozitia ar trebui sa se omogenizeze si sa devina un aluat cu textura unui gel. Daca nu se îngroasa, atunci ceva nu functioneaza cu psyllium si turtele nu vor iesi).


Adaugati restul ingredientelor uscate si amestecati bine. Ungeti-va pe mâini cu ulei si amestecati compozitia ca la un aluat oarecare. Adaugati o lingurita de faina de naut sau mai mult daca este nevoie.
Împartiti si modelati aluatul în bile folosind faina de naut, faina de orez sau ulei, daca este nevoie. Cu un sucitor, formati apoi turtele rotunde.
Încalziti o tigaie cu fund gros la foc mediu. Când este fierbinte, gatiti turta timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau pâna când apar mici pete aurii. Folositi o spatula pentru a apasa pâinea în timpul gatitului. turtele se tin acoperite cu un prosop pâna când vor fi consumate pentru a nu se întari.

Aceste turte sunt cele mai bune atunci când sunt calde. Încalziti pe tigaie sau în cuptorul cu microunde înainte de a le servi. Unse cu unt sau cu ulei de masline sunt o gustare foarte buna.

Daca doriti sa le pastrati mai mult timp, înveliti-le cu un prosop de hârtie umed si tineti-le la frigider sau congelati-le.

 

Observatii:

În locul conopidei, se poate folosi un piure din alte legume cum ar fi cartofi, cartofi dulci, dovleac, morcov sau pastârnac.

Sursa: veganricha.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *